Irídia celebra el 2on. aniversari el 11 de Novembre

 

 

 

 

 

 

 

El pròxim 11 de novembre Irídia celebra el segon aniversari a l’Ateneu Popular de Nou Barris! (Barcelona-Barcelonès)

 

Ens sentim contentes i amb ganes d’aprofitar aquest moment per explicar-vos a on som i cap a on anem. També de recordar d’on venim. Volem aturar-nos una estoneta per frenar la inèrcia i rapidesa que marquen la temporalitat dels temps, i obrir espais al dubte i a la reflexió. Celebrem dos anys molt intensos, plens d’alegries i reptes que han marcat el nostre treball de defensa de drets civils i polítics i de denúncia a la violència institucional a Catalunya. I volem fer-ho juntes.
Perquè són temps de trobada, reflexió i cures. Esperem celebrar amb totes vosaltres el projecte d’Irídia, que té sentit si és compartit.

Per comprar les entrades  

 

Irídia és una associació que treballa a Catalunya per a la defensa dels drets humans, principalment civils i polítics. Combinen la intervenció directa en situacions de vulneració de drets amb el desenvolupament de processos d’incidència política i social que tenen per objectiu promoure canvis en les polítiques públiques; tot això a través d’una estructura estable, sostenible i independent.

18.00h – Acte de presentació: “On estem i on anem”.
19.00h- Taula Rodona sobre drets humans, gènere i racisme, moderada per Carla Alsina (Irída) i Joan Carbonell (Crític) amb:
Patricia Caro Maya (Psicòloga i investigadora)
Patsili Toledo (Advocada i integrant Antígona)
Maria Olivella (Politòloga i coordinadora de l’àrea de gènere d’Irída.
Ignasi Bernat (Sociòleg)

Ainhoa Nadia Douhabi (Educadora Social i integrant de Stop deportacions)
20.30h – Actuació de: “El cor jabato”, cançons col·lectives des de la Floresta.
22.30h- Concerts:
Cumbia Roja
Projecte de cúmbia combativa des de Barcelona.
Throes & The Shine
Trio format a Oporto que combina sons però troba en el Kuduro l’estil de la seva proposta, justos hereus del camí de Buraka Sound System.

 

 

L’Ateneu

 

L’Ateneu Popular 9barris és un centre socio-cultural públic que funciona segons el model de gestió comunitària; el qual neix de l’ocupació veinal l’any 1977 d’una planta asfàltica que es va construir entre els barris de Roquetes i Trinitat Nova. Recuperant la idea de la cultura, la intervenció i la vinculació amb el territori aposta per ser un projecte que contribueixi a la transformació social.

Des de l’Ateneu es desenvolupen activitats culturals, educatives i processos socials orientats per valors/criteris com: Democràcia/horitzontalitat, transparència,  dret a la cultura i accessibilitat, proximitat/territori, autonomia

En el terreny artístic, l’Ateneu Popular 9barris pretén potenciar la creació des d’una òptica no mercantilista i compromesa socialment, sempre des de la qualitat artística. Amb especial cura i atenció a les disciplines vinculades al món del circ del qual se sent part des de la seva creació.

En l’àmbit de la programació i difusió cultural… L’Ateneu es compromet a acostar propostes als barris, potenciar cultures emergents, afavorir exhibició de projectes culturals de territori i ciutat.

Com a part del teixit associatiu i dels moviments socials de Barcelona, l’Ateneu també recolzarà propostes que enforteixin aquest vincle i ajudin a a tirar endavant projectes des d’un punt de vista transformador i solidari.

En el següent vídeo, realitzat per la productora Metromuster, expliquem el funcionament de l’Ateneu a través de les persones vinculades al projecte.

 

L’ Ateneu Popular 9 Barris: un equipament de gestió comunitària. from Ateneu Popular 9barris on Vimeo.

Joan Millet

leave a comment

Create AccountLog In Your Account