Llista Unitària 1d´Octubre

 

 

 

 

LLISTA UNITÀRIA 1 D´OCTUBRE

Candidatura d’Unitat Civil

NECESSITEM MILERS DE SIGNATURES PER FER-LA REALITAT

42.000 a Barcelona
  5.200 a Girona
  6.000 a Tarragona
  3.500 a Lleida

 

COM SIGNAR

 

Democràcia i Llibertat

El grup de persones signants, provinents d’espais ideològics diversos, davant la convocatòria per part del Govern espanyol d’unes eleccions autonòmiques a Catalunya, el proper dia 21 de desembre, CONSTATEM

El dia 27 d’octubre i després de més de set anys de procés cap a la independència nacional, el Parlament de Catalunya, en aplicació del resultat del referèndum d’autodeterminació celebrat el dia 1 del mateix mes, va aprovar la constitució de la República Catalana com a estat independent.

L’Estat espanyol s’ha negat, sistemàticament, a acceptar la resolució democràtica del conflicte, fins al punt que ha intervingut de forma repressiva per evitar que el poble català s’expressi democràticament. L’1 d’octubre, prop de 2,3 milions de ciutadans (un 43%) van exercir el seu dret de vot. Molts altres no van poder fer-ho per la repressió policial.

Ara mateix, amb l’aplicació desmesurada i clarament il·legal de l’article 155 de la Constitució espanyola, les llibertats individuals i col·lectives estan retallades a Catalunya. L’amenaça d’una intervenció encara més dura de les forces policials i d’una purga política a l’administració de la Generalitat van fer que el President Puigdemont i el seu govern prenguessin la decisió d’un canvi d’estratègia que, en un primer moment, ha desorientat molta gent.

En unes condicions de vulneració de les regles democràtiques bàsiques, sembla molt difícil poder celebrar unes eleccions amb el mínim de garanties per als qui vulguin proposar un projecte polític de futur que qüestioni la Constitució vigent.

L’Assemblea va ser creada amb dos grans objectius: la construcció d’una majoria sòlida favorable a la independència que s’expressés democràticament i el reconeixement internacional del nou Estat. El passat 1 d’octubre, la intervenció de les forces policials va impedir demostrar l’existència d’aquesta àmplia majoria, però va posar el cas català en l’agenda política europea i mundial.

MANIFESTEM

El nostre suport al President legítim de la Generalitat i al seu govern, en la seva decisió de posar per davant la seguretat de les persones i el manteniment de les institucions, encara que això representés un pas enrere en la construcció de la República catalana.

El nostre suport i compromís d’ajuda als presos polítics i als encausats judicials per raó del seu paper actiu a favor d’una causa democràtica justa com ho és la nostra.
El nostre rebuig total a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola com a via per solucionar la relació entre Catalunya i Espanya, enlloc de convocar i celebrar un referèndum acordat i vinculant, que era -i és- la via acceptada per la gran majoria dels ciutadans catalans.

La nostra crida a la comunitat internacional, i especialment als estats integrants de la Unió Europea, perquè intervingui en la solució del cas català, un dels grans temes que s’han de resoldre de forma satisfactòria si no es vol perjudicar seriosament la construcció del projecte europeu en el futur immediat.
Els resultats electorals dels darrers anys i tots els estudis demoscòpics demostren que, a Catalunya, som una gran majoria que volem resoldre democràticament aquesta situació i, per tant,

PROPOSEM

La constitució d’una candidatura unitària de tot el sobiranisme que concorri a les eleccions del proper 21 de desembre amb un programa polític basat en els quatre punts següents:
Sobirania. Retirada de l’article 155, dels reforços policials destacats a Catalunya i reinstauració del Govern legítim de Catalunya.

Llibertat. Retorn dels presos polítics i tancament de les causes obertes contra tots i cadascun dels càrrecs electes i dels ciutadans encausats per aquest procés.
Procés Constituent. Inici del procés constituent l’endemà de la proclamació oficial dels resultats i celebració d’eleccions constituents en el termini més breu possible.
Solidaritat. Compromís inequívoc amb la cooperació internacional com a millor manera de contribuir a la pau, a l’equitat i a l’equilibri amb el planeta Terra.

Formar aquesta candidatura com una agrupació d’electors, per garantir el seu caràcter popular, transversal i instrumental. La candidatura hauria d’estar integrada, fonamentalment, pels presos polítics, els encausats a causa del procés d’independència i pels alcaldes de les principals poblacions del país.

El compromís de treballar junts amb la resta de formacions amb representació al nou Parlament contràries a l’aplicació de l’article 155, per assolir l’objectiu de constituir una República Catalana després de culminar el procés constituent i, mentrestant, si es donen les condicions polítiques suficients a les altres nacions sotmeses per l’Estat espanyol, per col·laborar en la constitució d’una República espanyola confederal, sobre la base d’Estats iguals i lliures.

Emplaçar l’Estat espanyol perquè manifesti ja des d’ara l’acceptació dels resultats i, en el cas d’una victòria de l’opció independentista, perquè es comprometi a participar en la taula de negociacions, amb arbitratge internacional, que permeti arribar a una separació d’estats de forma ordenada i en benefici mutu.

CRIDA

Al poble de Catalunya en general i, en particular, a les organitzacions polítiques, sindicals, socials i a les entitats de la societat catalana que comparteixin les propostes d’aquest manifest, per participar en la constitució d’UNA CANDIDATURA TRANSVERSAL DEL SOBIRANISME CATALÀ que concorri a les eleccions del 21 de desembre proper per defensar el programa exposat anteriorment i a formar, des d’ara mateix, els comitès locals de campanya d’aquesta candidatura.

Catalunya, novembre de 2017

 

Qui som

Els promotors d’aquesta iniciativa som un grup de persones, provinents d’espais ideològics diversos, que proposem la formació d’una candidatura única de totes les forces polítiques i socials favorables al restabliment de la legalitat democràtica a Catalunya i a l’alliberament dels presos polítics, que tingui com a primer objectiu aconseguir la majoria absoluta de vots i escons a les eleccions del 21D i seguir avançant en el procés constituent de la nova República.

Joan Millet

leave a comment

Create AccountLog In Your Account